Wennströmin värikäs historia

A. Wennström Oy:n juuret ovat vuosisadan alun Venäjällä. Andrei Wennström aloitti vesivärien valmistuksen vuonna 1922 Jekaterinburgissa Ural-vuoriston juurella, Euroopan ja Aasian rajalla.
Yritys siirtyi vuonna 1931 Suomeen ja toimi monet vuodet Helsingissä. Andrein poismenon jälkeen toimintaa jatkoivat vaimo Sofia ja pojat Herman ja Aleksander Wennström. Tehdas muutti Artjärvelle 1970-luvun alussa.
Nykyisellä omistajalla tehdas on ollut vuodesta 1981 lähtien. Ensimmäiset vuodet töitä tehtiin Hermanin opissa, jotta vesivärien valmistuksen vanhat perinteet säilyvät. A. Wennström Oy:n tuotevalikoima on laajentunut vuosien varrella, mutta se toimii yhä perheyrityksenä.


Porvoon Teknillinen tehdas on perustettu vuonna 1907. Ensimmäisiä tuotteita olivat sinettilakka, suksivaha ja muovailuvaha. Myöhemmin tuotantoon tulivat erilaiset liidut. Yritys on aloittanut toimintansa Porvoon Aunelassa sijaitsevassa rakennuksessa, jonka vanhimmat osat ovat 1870-luvulta.
1930-luvulla tehtaalla oli saksalainen tekninen johtaja, joka oli perehtynyt erilaisten vahapohjaisten aineiden valmistukseen. Hänen tuotekehityksensä pohjalta valmistetaan yhä osa tuotteista.
A. Wennström Oy osti yrityksen vuonna 1992, jolloin toiminta siirtyi Artjärvelle.


Wennströmin tuotevalikoimaan kuuluvat vesi- ja peitevärien lisäksi piirustushiilet, öljyvaha-, akvarelli- ja mehiläisvahaliidut, muovailuvahat, sinettilakat, fiksatiivi, taululiidut, teollisuuden merkkausliidut ja yleisliima.


Vuonna 2006 valikoimaan tulivat Semitone® -tekstiilipainovärit ja -värjäysvärit. Hieman myöhemmin, vuoden 2008 alussa, tekstiilivärivalikoimaa tulivat täydentämään Seriväri® -silkkipainotuotteet ja painamisen oheistuotteet, kuten erilaiset tekstiilit. Vuoden 2008 syksyllä tuotevalikoima kasvoi Kiinan ystävien tuonnin laajalla valikoimalla erilaisia silkkikankaita ja -huiveja sekä suurella määrällä huovutustarvikkeita. Uusin lisäys tuotevalikoimaan ovat keväällä 2019 tulleet Emo-tuotanto Oy:n valmistavat tektiilipainovärit, -värjäysvärit ja silkkipainotarvikkeet.