Historiamme

A. Wennström Oy:n juuret ovat vuosisadan alun Venäjällä. Andrei Wennström aloitti vesivärien valmistuksen vuonna 1922 Jekaterinburgissa Ural-vuoriston juurella, Euroopan ja Aasian rajalla.
Yritys siirtyi vuonna 1931 Suomeen ja toimi monet vuodet Helsingissä. A. Wennström Oy muutti Artjärvelle 1970-luvun alussa ja se on yhä perheyritys.
Nykyisellä omistajalla tehdas on ollut vuodesta 1981 lähtien. Perinteisten vesi- ja peitevärien rinnalle ovat tulleet piirustushiilet.
 Yrityksen tuotevalikoimaa on laajennettu paljon vuosien varrella.


Porvoon Teknillinen tehdas on perustettu vuonna 1907. Ensimmäisiä tuotteita olivat muun muassa kenkävahat. Myöhemmin tuotantoon tulivat erilaiset liidut. Yritys on aloittanut toimintansa Porvoon Aunelassa sijaitsevassa rakennuksessa, jonka vanhimmat osat ovat 1870-luvulta.
1930-luvulla tehtaalla oli saksalainen tekninen johtaja, joka oli perehtynyt erilaisten vahapohjaisten aineiden valmistukseen. Hän teki tuotekehitystä, jonka pohjalta yhä osa tuotteista valmistetaan.
Yritys on toiminut vuodesta 1992 alkaen Artjärvellä. Tuotevalikoimaan kuuluvat nykyään öljyvahaliidut, akvarelliliidut, mehiläisvahaliidut, muovailuvahat, sinettilakat, fiksatiivi, taululiidut, teollisuuden merkkausliidut ja yleisliima.


Vuonna 2006 valikoimaan tulivat Semitone® -tekstiilipainovärit ja -värjäysvärit. Hieman myöhemmin, vuoden 2008 alussa, tekstiilivärivalikoimaa tulivat täydentämään Seriväri® -silkkipainotuotteet ja painamisen oheistuotteet, kuten tekstiilit. Vuoden 2008 syksyllä tuotevalikoima kasvoi Kiinan ystävien tuonnin laajalla valikoimalla erilaisia silkkikankaita ja -huiveja sekä suurella määrällä erivärisiä merinovillalevyjä huovutukseen.