• A. Wennström FacebookMehiläisvahaliidut

Wennströmin mehiläisvahaliitujen värisävyt ovat kirkkaat. Liidut ovat erittäin riittoisia ja ne sopivat hyvin myös pienillekin lapsille niiden tukevan muotonsa ansiosta. Värit ovat vettähylkiviä ja niiden jälki on kuultava. Niitä voidaan käyttää paperille, pahville, puulle, lasille, muoville, kumille ja metallille.

Mehiläisvahaliituja on myös palamallisena. Liidut ja palat myydään 8 värin ja 16 värin pakkauksissa.
Lämpötekniikka (enkaustiikka)
Värit sulatetaan noin 50°C lämpötilassa. Sulattamiseen voidaan käyttää joko lämpölevyä tai silitysrautaa (ei höyry- eikä teflonpohjaista). Paperin tulisi olla kiiltäväpintaista kartonkia tai vaihtoehtoisesti kuulto- tai voipaperia, jolloin työstä tulee läpikuultava. Kuvion voi piirtää suoraan silitysraudan pohjaan ja painaa sen paperille tai lämpölevyä käyttäessä lämmintä väriä voi levittää esim. palettiveitsellä. Työn voi tehdä myös kokonaan silitysraudalla, jolloin väri laitetaan suoraan raudan pohjaan ja levitetään kiiltäväpintaiselle kartongille silitysraudan avulla. Erilaisia pintoja saa luotua esimerkiksi nostelemalla silitysrautaa eri tavoilla.Hankaustekniikka
Valmiin piirustuksen, jossa on käytetty väriä voimakkaasti, voi myös kiillottaa hankaamalla kevyesti piirustuksen pintaa pehmeällä paperilla tai kankaalla. Kiillotus tulisi tehdä yksi väri kerrallaan vaaleasta tummempaan sävyyn, jotta värit pysyvät puhtaina.
Raaputustekniikka
Väritetään alue ensin vaaleammalla värillä ja peitetään se tummemmalla. Raaputetaan tämän jälkeen pintaan haluttuja kuvioita esimerkiksi terävällä puutikulla.Batiikkitekniikka
Paperille piirretään haluttu kuvio voimakkaasti väriä käyttäen. Tämän jälkeen maalataan joko vesi- tai peitevärillä ja peitetään piirretty kuvio. Liidulla piirretty jälki hylkii vettä ja kuvio jää näkyviin.


Tallenna tiedosto:

Lataa tästä esite

© A. Wennström Oy | Site Engine By Megative Tmi